Legendarni rukometaš se oprostio od reprezentacije Slovenije

Rekorder po broju nastupa

Legendarni rukometaš se oprostio od reprezentacije Slovenije

Legendarni slovenački rukometaš Uroš Zorman oprostio se od reprezentacije na utakmici protiv Njemačke koja je odigrana u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U susretu koji je odigran u ljubljanskim Stožicama pred deset hiljada ljudi, Njemačka je slavila sa 32:23 a meč će ostati upamćen po oproštajnoj ceremoniji u čast čovjeku koji je za Sloveniju nastupio čak 225 puta, po čemu je apsolutni rekorder.

Zorman je za reprezentaciju Slovenije postigao 523 gola i po tome je na šestom mjestu vječne liste strijelaca, a u bogatoj karijeri je nastupao za Prule, Ademar Leon, Celje, Ciudad Real i Vive Kielce, čiji je član od 2011. godine.

Uprkos povlačenju iz reprezentacije, ovaj 37-godišnjak će odigrati još jednu sezonu  za još uvijek aktuelnog prvaka Evrope Kielce.

Uroš Zorman je najveći uspjeh sa reprezentacijom Slovenije doživio 2004. godine na Evropskom prvenstvu, na kojem je predvodio svoju zemlju do srebrene medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi