Lešinari svratili u "Borik"

Navijači Borca podsjetili na stare dane

Lešinari svratili u "Borik"

D. Vejo

Rukometaš banjalučkog Borca jučer su na krilima svojih navijača popularnih "Lešinara" stigli do prvih bodova u nastavku Premijer lige BiH nakon što su savladali Zrinjski na svom parketu, a gdje su zadržali drugu poziciju na tabeli.

Za mnoge, petak je posljednji radni dan u nedjelji. Bilo je 19 sati, a oko hrama sporta u Boriku, osim februarskog povjetarca i po koje muhe, ništa se nije čulo, muk i tišina. Bijesna auta prolaze obližnjom cestom, a zvono na školama označava kraj druge smjene. 

Tako je bilo sve do 19.30, kada su se sa svih strana čuli bunjevi i promukli glasovi, eto Lešinara, igra Borac. Kroz 30 minuta, dvorana "Borik" bila je krcata, okolni parkinzi bili su preplavljeni automobilama, transparenti su počeli da se razmahuju. Svaki gol ali i greška nagrađeni su aplauzom kao znak podrške, dlanovi su se ponovo crvenili, a bubnjevi pravili tonove navijačkih pjesama.

Tražila se karta više, svi su trčali da gledaju Borac. 

"Borik" je ponovo podsjetio na stare dane, one, kada su crveno-plave boje bile preko sve četiri tribine. Krenulo je navijanje i nije stalo do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Ovo je drugi put tokom Premijer lige BiH da se u hramu sporta okupio ovoliki broj ljudi, a to je prvi put učinjeno u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva kada je Borcu gostovala Derventa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije