Lider pao na Mojmilu: Studenti pregazili Gradačac

Sjajna partija Bosne, Gradačac razočarao

Lider pao na Mojmilu: Studenti pregazili Gradačac

A. Beganović

U jednom od derbija 15. kola Premijer lige za rukometaše Bosna BH Telecom je na Mojmilu nadigrala lidera prvenstva RK Gradačac (34:21).

Nakon ubjedljivog poraza u Živinicama izabranici Zuhdije Korkarića večeras su upisali zlata vrijedan trijumf, koji ih ostavlja u igri za plasman u Ligu 6.

Lider premijerligaške karavane u Sarajevo je stigao kao apsolutni favorit, no na terenu su stvari izgledale mnogo drugačije.

Mlada sarajevska momčad od samog početka susreta nametnula je tempo koji gosti iz Gradačca, oslabljeni neigranjem Damira Doborca, nisu mogli pratiti.

Kako se bližio odlazak na odmor, tako je prednost Studenata rasla, a 17:8 iz prvog dijela je i pravo mjerilo odnosa snaga na terenu.

U drugom poluvremenu na terenu se nije dešavalo ništa novo. Studenti su i dalje držali visok tempo igre, dok su gosti iz Gradačca, čini nam se, jedva čekali kada će kraj susreta.

Kod Bosne najbolji je bio golman Damir Efendić, koji je imao više od 20 uspješnih intervencija, dok su Vedran Delić sa šest i Muhamed Zulfić sa pet golova bili najefikasniji. Kod Gradačca sa po četiri gola najefikasniji su bili Rašid Osmanović, Darko Ilić, Goran Šarenac i Almir Doborac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.