Lino Červar novi selektor Makedonije

Hrvatski stručnjak našao novi angažman

Lino Červar novi selektor Makedonije

E. Čaušević

Nekadašnji selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, Lino Červar, od danas je novi selektor selekcije Makedonije.

U konkurenciji za selektorsko mjesto Makedonije bili su još Aleksandar Brković, švedski stručnjak Robert Hedin, Španac Jordi Leullesa i makedonski trener Vladimir Gligorov.

Zadatak novog selektora Makedonije je da odvede ovu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Makedonija u baražu za SP igra dvije utakmice protiv selekcije Češke narednog mjeseca.

Hrvatski stručnjak dugo vremena je bio želja Rukometnog saveza Makedonije, a sada na klupu dolazi umjesto Ivice Obrvana koji je napustio selektorsku poziciju jer nije uspio izboriti plasman na Olimpijske igre u Brazilu. 

Červar je nazapaženije rezultate ostvario sa Hrvatskom s kojom je bio 2004. godine olimpijski prvak, dok je godinu dana ranije osvojio titulu prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi