Lino Červar ponovo preuzima Hrvatsku

Vodi Kauboje na EP-u

Lino Červar ponovo preuzima Hrvatsku

Lino Červar će, kako stvari stoje, voditi Kauboje na Evropskom prvenstvu 2018. godine.

Prema natpisima hrvatskih medija, Červar je danas odradio još jedan sastanak s dopredsjednikom Hrvatskog rukometnog saveza Zoranom Gopcem nakon kojeg je jasno kako se vraća na kormilo reprezentacije. 

''Pregovori idu u dobrom smjeru i uskoro ćemo imati press konferenciju na kojoj ćemo potvrditi novog selektora'', rekao je Gobac nakon sastanka, dok Červar nije htio ništa komentirati osim:

''Slažem se sa svime što je rekao Gobac.''

Červar, koji trenutno vodi Makedoniju i Metalurg, na klupu Hrvatske će se vratiti nakon sedam godina. Na poziciji selektora će zamijeniti Željka Babića koji je smijenjen posljednjeg dana januara nakon što je Hrvatska ostala bez medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi