Litvanija pala u Mejdanu: Rukometaši pobjedom idu u baraž

Bh. rukometaši uvjerljivi

Litvanija pala u Mejdanu: Rukometaši pobjedom idu u baraž

E. Škorić

U posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rukometaši Bosne i Hercegovine savladali su Litvaniju sa 31:22 u tuzlanskom Mejdanu.

Nije bilo previše straha od neuspjeha pošto smo pobjedom nad Slovačkom u Trnavi već osigurali baraž, ali želja svih u našoj reprezentaciji je bila da se pobjedm okonča kvalifikacijski ciklus.

Litvanija je bila u egalu nekih 50-ak minuta, a onda smo ubacili u brzinu više i stigli do sigurne pobjede. U prvom dijelu su se često selekcije smjenjivale u vodstvu, ali rezultat je uglavnom bio neriješen. Uspjeli su naši momci na poluvrijeme otići s vodstvom od 15:14.

Od 15 naših golova u prvomd ijelu, po pet su postigli Prce, koji je večeas premašio cifru od 300 golova u nacionalnom dresu, te Malinović, a briljirao je Mario Blažević na golu. 

I u nastavku velika borba na parketu, barem u prvih 15 minuta. Povedemo, Litvanci izjednače. Prvi put smo do dva gola prednosti došli u 39. minuti, kada je Panić postigao dva vezana gola. Poveli smo 19:17. Burić je u 44. pogodio za plus tri po prvi put večeras.

Serijom 3:0 su gosti uspjeli opet da izjednače (21:21), no njihovu seriju prekinuo je sedmim golom Malinović, za naše novo vodstvo, 22:21. Savić je pogodio u 52. minuti za 25:21 i prvi put smo imali četiri gola prednosti. 

Ubrzo smo došli i do plus pet (26:21) i više nije bilo upitno hoćemo li pobjedom završiti kvalifikacije. Raspala se selekcija Litvanije, stigli smo i do plus osam sjajnom serijom od 8:0. Završeno je rezultatom 31:22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi