LIVE: BiH - Južna Koreja 25:26

Svjetsko juniorsko prvenstvo

LIVE: BiH - Južna Koreja 25:26

E. Škorić

56 - Sedmi sedmerac za Južnu Koreju. Promašio je Lee, ali mu se odbila lopta i pogađa. Novo izjednačenje tri minute prije kraja.

53 - Perić postiže treći gol, imamo ponovo minimalno vodstvo. Ereš je postigao četvrti gol, evo nas ponovo na dva razlike.

48 - Jeong je realizirao sedmerac Južne Koreje za novo poravnanje. Upravo on je isključen. Nova odbrana Čavara, pogodio je Perić za 23:22! Jeong postiže osmi gol iz nvoog sedmerca.

43 - Kako je samo neugodna selekcija Južne Koreje. Imamo minimalnu prednost, no teško je igrati protiv ovakvog stila igre kakvog preferiraju naši gosti.

40 - Sedmerac za BiH, Bubalo ga je izborio. Ajkunić je pogodio sa sedam metara! Isključen je i Miličević. 

38 - Malinović je isključen na dvije minute. Stižu gosti do novog izjednačenja sa igračem više.

37 - Čavar nas je sada spasio, odbranio je udarac jednom protivničkom igraču. Perić je na drugoj strani pogodio! Nova odbrana Čavara! Nismo imali rješenja u napadu, smanjuju Korejanci na 21:20.

36 - Kim je siguran za 19:19. Korejanci su zabili s igračem više, igra se ponovo gol za gol. Malinović je zabio za novo vodstvo!

34 - Greška jednog korejanskog igrača nakon što je izašao sam na našeg golmana, a nakon kontre Malinović pogađa za 18:17. Primili smo novi gol, ali Perić je zabio za novo vodstvo.

32 - Bezbradica je postigao dva pogotka za vodstvo 17:16. Lee je iskoristio sedmerac za 17:17.

30 - Uzbudljiva završnica prvog dijela, ali na odmor se odlazi pri rezultatu 15:15, što je nekako i najrealnije. Imali smo 7:5 vodstvo, no to je najveća prednost jedne reprezentacije u prvih pola sata igre.

26 - Bezbradica je zabio za 14:13, ali Jeong je uzvratio za novo poravnanje. Korejanci dolaze u vodstvo, ali Pereš nam donosi novo izjednačenje. Serdarević je odbranio, ali Milas puca visoko preko gola u sljedećem napadu.

24 - Drugi gol za Halilkovića nakon nove odbrane Serdarevića. Treći sedmerac za Koreju iskoristio je Kim. Nakon duže akcije, dosta teško, Milas je zabio za novo izjednačenje BiH s igračem manje.

19 - Ne libe se Korejanci pucati, zasad igraju odlično. Moramo popraviti igru u odbrani. Korejanci su napravili korake, Miličević zabija za 11:11. Lim je ostao sam na crti i poentirao za 11:12. 

16 - Izjednačili smo na 9:9, Bubalo je poentirao. Jeong vraća vodstvo Korejancima. Perić zabja za novo izjednačenje.

15 - Perić postiže svoj drugi pogodak na asistenciju Zulfića (8:7). Korejanci zabijaju za novo izjednačenje (8:8) na polovici prvog dijela. Lee postiže svoj četvrti gol.

14 - Južna Koreja ponovo sa krila smanjuje na 7:6. Serdarević je bio nemoćan. Pravimo grešku u koracima (Memić), a Serdarević je upisao treću odbranu. Memić je ponovo izgubio loptu, Lee je pogodio.

12 - Dobili smo i prvo isključenje, Korejanci iz sedmerca došli do vodstva 5:4. Sa igračem manje dobra akcija, Milas postiže svoj drugi gol. Prva odbrana Serdarevića, a onda Zulfić zabija za 6:5! Zulfić je pogodio ponov, 7:5 vodimo!

8 - Perić je zabio za novo vodstvo Bosne i Hercegovine! Zatim strašan gol Korejanaca za novo izjednačenje (4:4)

7 - Napravili smo višak, izradili dobru akciju, ali Miličević nije poentirao. Promašili su svoj napad gosti.

6 - Odbranili smo se, a onda krasna akcija, Halilković pogađa za novo vodstvo BiH (3:2). Gosti su iskoristili sedmerac za 3:3. 

2 - Nismo iskoristili napad, Koreja je povela s 2:1. Na drugoj strani Zulfić pogađa za 2:2. 

1- Počela je utakmica u Zetri. BiH je prva imala napad, a Milas sjajno pogađa za 1:0. Korejanci su odmah uzvratili i poravnali na 1:1.

21:00 - Završeno intoniranje himni, utakmica će ubrzo početi. 

20:53 - Zetra, nažalost, poprazna. Tek nešto manje od 2.000 gledatelja, što je zaista razočaravajuće.

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zetri od 21 sat igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu za igrače starosne dobi do 21 godine.

Izabranici Zdenka Grbavca za prvog protivnika u grupi C, u kojoj se još nalaze Mađarska, Slovenija, Argentina i Kongo, imaju neugodnu selekciju Južne Koreje.

Naši momci su potpuno spremni za večerašnji susret i najavljuju da će ostaviti srce na parket za pobjedu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.