Ljubuški u finalu bolji od Katarine

Ljubuški u finalu bolji od Katarine

Juniorsko prvenstvo Rukometnog saveza Herceg-Bosne za djevojke na kojem je nastupilo šest klubova završeno je jučer Vitezu, koji je bio domaćin prvenstva.

Nakon odigranih devet utakmica pokal za najbolje, sasvim zasluženo, pripao je HŽRK Ljubuški, sastavu koji je u finalnom ogledu bio bolji od HŽRK Katarina, rezultatom 31:18.

U borbi za brončano odličje rukometašice HŽRK Grude Autoherc bile su bolje od rukometašica Delminiuma iz Tomislavgrada rezultatom 20:18. Rukometašice Viteza u dvoboju za peto mjesto poražene su od HRK Kosača (13:20), te su premijerno juniorsko natjecanje završile na posljednjem mjestu.

Priznanje za najbolju golmanicu turnira pripalo je Alisi Sojki iz Katarine, najboljom igračicom proglašena je Matea Nosić iz Ljubuškog, dok je najrasploženija kada je u pitanju realizacija bila Katarina Pavlović iz Ljubuškog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.