Loewen u derbiju bolji od Kiela, Flensburg siguran

Rukometna Bundesliga

Loewen u derbiju bolji od Kiela, Flensburg siguran

Večeras su odigrane tri utakmice 9. kola rukometne Bundeslige.

U derbiju kola, Rhein-Neckar Loewen je pred svojom publikom slavio protiv Kiela rezultatom 24:20 (13:7). Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bio je Petersson sa pet pogodaka, dok je Kiel predvodio Duvnjak sa jednim golom manje.

Goppingen je opravdao ulogu favorita na gostovanju kod Bittenfelda, gdjeje slavio sa 31:23, a isto su učinili i rukometaši Flensburga u Leipzigu, koji su protiv istoimenog domaćina na krilima sjajnog Glandorfa (10 pogodaka) slavili rezultatom 31:25.

Nakon devet odigranih kola, na tabeli ubjedljivo vodi Rhein-Neckar sa maksimalnih 18 bodova. Flensburg je na drugom mjestu sa 13 bodova, dok Goppingen i Kiel imaju po jedan bod manje.

Bundesliga, 9. kolo:

Leipzig - Flensburg 25:31
Rhein-Neckar - Kiel 24:20
Bittenfeld - Goppingen 23:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.