Lončar: Bitno je da ekipa dobro igra

Veliki talenat

Lončar: Bitno je da ekipa dobro igra

Dž. Mrakić

Vladan Lončar, juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član U23 ekipe mađarskog Pick-Szegeda, trenutno je prvi strijelac druge mađarske lige.

Lončar, koji će uskoro napuniti tek 19 godina, dosad je postigao 69 golova u 10 susreta, a njegov najupečatljiviji nastup bio je krajem septembra protiv Oroshaze II, kada je u uskoj pobjedi (31:30) postigao čak 14 golova.

Ipak, talentovani bh. rukometaš ne pridaje toliko značaja individualnom učinku.

„Prvi sam strijelac, zadovoljan sam, međutim bitnije od toga jeste to da ekipa pruža dobre partije. Povremeno dobijem priliku za igru i u prvoj ekipi, što mi kao mladom rukometašu mnogo znači, a nakon rada s njima znatno mi je lakše igrati drugu ligu. Nadam se da ću u budućnosti dobijati još više prostora za igru“, kratko je za prokomentirao svoje nastupe za SportSport.ba.

Inače, mađarski Pick-Szeged je redovni učesnik evropskih takmičenja, trenutno dobro kotiraju u grupnoj fazi Lige prvaka, a prije dvije sezone postali su prvaci EHF Kupa.

Lončar je prije dolaska u Pick-Szeged nosio dres visočke Bosne, a bio je i na okupljanjima seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.