Mađari slavili, protiv Argentine nam je neophodna pobjeda

Grupa C

Mađari slavili, protiv Argentine nam je neophodna pobjeda

E. Škorić

U subotu su na programu posljednji susreti grupne faze Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometaše koje se odigrava u Bosni i Hercegovini.

U grupi C, u kojoj je smještena i bh. reprezentacija, odigrana je prva utakmica petog kola. 

U Zetri su Mađari dosta teško došli do pobjede nad neugodnom Južnom Korejom. Nakon prvih pola sata igre rezultat je glasio 13:13.

U samoj završnici na semaforu je stajalo 31:31, ali Mađari uspijevaju zabiti dva pogotka i slaviti važnu pobjedu (33:31). Najefikasniji u redovima Mađarske bio je David Debreczeni sa devet golova iz devet pokušaja. Zdolik je iz 10 pokušaja postigao devet golova. Kod Južne Koreje Junhyeong King je postigao devet golova. 

Mađarska je sada drugoplasirana sa šest bodova, pa nam je neophodna pobjeda nad Argentinom da bismo završili na drugom mjesto i imali lakšeg protivnika u osmini finala. 

Susret BiH i Argentine na programu je večeras u 21 sat, dok se od 18:30  sastaju Kongo i Slovenija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.