Makedonci lako do pobjede, Lazarov postigao 10 golova

Angola nemoćna

Makedonci lako do pobjede, Lazarov postigao 10 golova

E. Škorić

Rukometaši Makedonije i Danske upisali su pobjede u mečevima drugog kola Svjetskog prvenstva u rukometu.

Makedonija je protiv Angole bila uvjerljiva u meču 2. kola grupe B, te je slavila sa 31:22.

Makedonci su poprilično lako stigli do druge pobjede na SP-u, ali to je i bilo za očekivati obzirom na to da im je rival bila slabašna selekcija Angole.

Kiril Lazarov predvodio je Makedoniju sa 10 pogodaka, dok je Goce Georgievski postigao pet golova. U sastavu Angole Sergio Lopes je bio najbolji s pet golova.

U narednom susretu Makedonija će igrati protiv Slovenije, dok Angolu čeka duel sa Španjolcima.

Angola - Makedonija 22:31

Angola: Gaspar, Figueira, Muachissengue 1, Aguiar 1, Hebo 2, Mulenessa, Antonio 3, Maneco 2, Teca, Nascimento 3, Quinanga, Lopes 5, Pestana 2, Ferreira 3.

Makedonija: Kolev, Trajkovski 2, Manaskov 2, Stoilov 2, Lazarov 10, Mitkov 1, Drogrishki, Taleski 1, Mirkulovski 1, Markoski, Markoski Nikola 2, Georgievski 5, Lazarov 3, Ojleski 1, Popovski 1, Neloski. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije