Makedonija na krilima Lazarova do pobjede nad Tunisom

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Makedonija na krilima Lazarova do pobjede nad Tunisom

Reprezentacija Makedonije je u svojoj prvoj utakmici u grupi B na Svjetskom rukometnom prvenstvu savladala Tunis rezultatom 34:30.

Utakmica je bila neizvjesna sve do samog finiša u kojem su Makedonci napokon uspjeli slomiti otpor protivnika i upisati pobjedu. Tunis je nakon prvog poluvremena vodio sa 14:13, a u drugom je u nekoliko navrata imao čak četiri gola prednosti.

Makedonija je potom ušla u seriju i na krilima Kirila Lazarova, koji je bio najefikasniji pojedinac utakmice sa 12 golova, došla do preokreta i važne pobjede.

U ekipi Makedonije istakli su se još Dejan Manaskov i Stojanče Stoilov sa po sedam pogodaka, dok je Tunis predvodio Oussama Boughanmi sa devet golova.

Evropsko prvenstvo, grupa B:
Makedonija - Tunis 34:30 (13:14)

Makedonija: Kolev, Trajkovski, Manaskov 7, Stoilov 7, Lazarov 12, Mitkov, Drogrishki, Taleski 2, Mirkulovski 3, Markoski V., Markoski N. 1, Georgievski 2, Lazarov F., Ojleski, Popovski, Neloski

Tunis: Mossauoi, Soussi, Toumi, Tej 7, Zaied, Bannour 5, Haj Youssef, Sanai 1, Boughanmi 9, Saied 3, Hosni, Jallouz, Chouiref, Soussi, Jallouz 5, Jaballah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi