Optimizam u redovima Studenata

Malagić: Bosna će u svakoj utakmici ići na pobjedu

U 1. kolu Lige za pravaka rukometaši Bosne će u Zenici snage odmjeriti s domaćim Čelikom. Uoči početka doigravanja održana je press konferencije iz koje se moglo zaključiti da Studenti u sami finiš sezone ulaze s mnogo optimizma.

"Spremni smo za završnicu prvenstva. Nemamo povrijeđenih igrača i u nastavak borbe za titulu ulazimo maksimalno motivisani. S obzirom na mladost ekipe ostvarili smo zacrtane ciljeve, ali ne želimo se zaustaviti na tome. Zašto ne bismo iskoristili ukazanu priliku.? Kroz sezonu smo kao ekipa rasli, očekujemo finiš prvenstva u dobroj formi. U šest utakmica ćemo pokušati napraviti dobar posao i titulu prvaka vratiti u Sarajevo", istakao je član stručnog štaba RK Bosna, Fuad Malagić, koji se osvrnuo i na duel s Čelikom.

"U Zenicu idemo na pobjedu. Već duži period smo zajedno, imamo pobjednički mentalitet i bez obzira na Čelikov kvalitet u Zenicu putujemo po tri boda. Tako će biti u svim utakmicama Lige 4, bez obzira gdje igramo, u Sarajevu ili na gostujućem terenu."

Rukometaši Borca su najveći favoriti za osvajanje naslova, ali u Bosni se ne misle baš lako predati.

"Borac kao Borac. Najtrofejnija ekipa u našoj zemlji, koja zaslužuje samo respekt. No, to samo ovdje i samo s vama. Kada ekipe izađu na teren, nas ne zanima istorijat Borca. S obzirom na iskustvo njihove ekipe u blagoj su prednosti, ali to ćemo pokušati nadoknaditi našom mladošću i borbenošću. Borac ima najkvalitetniju ekipu, igrači kluba iz Banja Luke prošli su sito i rešeto, no naša mladost ima dovoljno snage, te želje da dobije Borca u Sarajevu i Banjoj Luci", zaključio je Malagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.