Malinović postigao sedam, a Toromanović tri gola

Novi poraz Creteila

Malinović postigao sedam, a Toromanović tri gola

A. Beganović

Kompletirano je 13. kolo francuskog rukometnog prvenstva, a Creeteil naših Dejana Malinovića i Muhameda Toromanovića upisao je još jedan poraz.

Naime, na domaćem terenu je ekipa naših reprezentativaca pretrpjela poraz u duelu sa Saranom (36:35), pa je tako ostala na 13. mjestu tabele sa samo pet osvojenih bodova.

Kod pobjedničke ekipe najefikasniji su bili Igor Anić sa osam, te Tomi Vozab sa šest pogodaka, dok su kod Creteila najučinkovitiji bili Alexandru Csepreghi sa osam, te Dejan Malinović sa šest pogodaka. Toromanović je iz sedam pokušaja postigao tri pogotka.

Montpellier je pred svojim navijačima nadigrao Chambery (29:25) čije boje brani bh. reprezentativac Marko Panić. Jonas Truchanovicius sa sedam, te Jure Dolenc sa četiri pogotka su bili najefikasniji kod Montpelliera, dok su Marko Panić sa pet, te Fahrudin Melić sa četiri pogotka bili najefikasniji kod Chamberyja.

Aix je slavio na gostovanju kod Cessona (34:31), St.Raphael je bio bolji od Nimesa (28:26), Dunkerque od Selestata (26:24), a Toulouse je savladao Ivry (28:27).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije