Čovjek čije su suze ganule naciju

Malinović: Potencijala imamo, moramo mnogo raditi

Desni bek naše reprezentacije, Dejan Malinović, nosi je veliki teret na svojim leđima na SP-u na kojem je naša selekcija osvojila 20. mjesto, pogotovo nakon povrede Koste Savića. 

Uprkos svemu, nije se Malinović libio šutirati iako je među mlađim u Markovićevom timu. Često je preuzimao odgovornost pogađao, promašivao, golmani su mu branili...ali je definitivno velika budućnost našeg reprezentativnog rukometa.

"Mislim da ne trebamo biti nezadovoljni. Pokazali smo u prve tri-četiri utakmice da možemo igrati sa svima, da imamo potencijala mnogo, ali isto tako da treba i da radimo. Isto tako smo kasnije pokazali i greške koje se ne smiju događati velikim timovima, ako mislimo ostvari nešto na jednom takvom prvenstvu. Nadam se da će u budućnosti to biti puno bolje", rekao je Dejan Malinović, čovjek čije su suze iz mix-zone nakon utakmice sa Tunisom ganule cijelu naciju.

Malinović smatra da da je ovo veliko iskustvo za tim za koji vjeruje da može još mnogo napredovati.

"Mnogo moramo raditi na tom mentalnom i fizičkom, ali i na svakom drugom pogledu. To se vidjelo u većini utakmica i mislim da to možemo popraviti s vremenom, pogotovo ako budemo gledali kako to rade naše komšije. Sigurno je da možemo napredovati. Potencijala imamo, samo to trebamo pokazati", rekao je Malinović po slijetanju u Sarajevu.

Na pitanje kako se osjeća, popularni Dejo, kojeg Marković voli nazvati nekad "Bombarder" je rekao:

"Joj brate da mi je samo kući doći".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.