Malinović trostruki strijelac, loša noć za Grahovca

Novi poraz Chartresa

Malinović trostruki strijelac, loša noć za Grahovca

Dž. Mrakić

Sinoć je u okviru 5. kola francuske LHN lige odigrano šest susreta.

Nakon što je u prethodna dva kola upisao dvije pobjede, Creteil naših Malinovića i Toromanovića nije uspio ostvariti treću uzastopnu pobjedu. 

Susret između Creteila i Nimesa jedini je koji je završio bez pobjednika, a rezultat je na kraju meča glasio 30:30. Dejan Malinović je bio nešto slabije raspoložen nego u prethodnim susretima, postigao je tri gola, ali iz devet pokušaja, dok se s druge strane Muhamed Toromanović jednom upisao u listu strijelaca.

Rukometni golman naše reprezentacije Nebojša Grahovac ponovo je pružio lošu partiju na golu Chartresa, a njegov tim upisao je peti uzastopni poraz u prvenstvu i nalazi se na začelju tabele.

Grahovac je zabilježio jednu odbranu od devet pokušaja, a novi krvnik Chartresa bio je Ivry, koji je upisao drugu pobjedu u prvenstvu (34:29).

LNH liga, 5. kolo

Montpellier - Aix 37:30
Nimes - Creteil 30:30
Tremblay - Cesson 24:27
Ivry - Chartres 34:29
Nantes - St. Raphael 23:27
Toulouse - Dunkerque 27:28

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.