Malinović vodio Maribor do nove pobjede

Slavilo i Gorenje braće Burić

Malinović vodio Maribor do nove pobjede

A. Beganović

Klubovi naših rukometnih reprezentativaca, Benjamina i Senjamina Burića, te Dejana Malinovića, Gorenje i Maribor, večeras su u okviru 6. kola slovenskog prvenstva upisali pobjede.

Gorenje je slavilo na gostovanju kod Sevnica (43:28), a najefikasniji su u redovima pobjedničke momčadi bili Dujmovič sa sedam, te Gams sa šest golova, dok je Senjamin Burić postigao tri gola.

Maribor je gostovao kod Sviša i također je upisao laganu pobjedu (34:18). Malinović i Zarabec sa po pet pogodaka bili su najefikasniji kod Maribora, dok je kod poraženih Kalabič sa također pet pogodaka bio najučinkovitiji.

Nakon šest odigranih kola Gorenje i Maribor se nalaze na vrhu tabele sa maskimalnih 12 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.