Mandić i Leković vodili Ljubušake do trijumfa nad Bosnom

Izviđač slavio

Mandić i Leković vodili Ljubušake do trijumfa nad Bosnom

E. Škorić

Rukometaši Izviđača slavili su na Mojmilu protiv sarajevske Bosne sa 28:21.

Ljubušaci su odigrali dobar meč, imali su raspoloženu odbranu, dok je Mandić uz Lekovića u napadu lako rješavao zadatke.

Od početka čvrsta utakmica, da bi se tek u finišu prvog dijela gosti iz Ljubuškog odlijepili na četiri razlike (15:11), što je bio konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku je gostujući sastav održavao stečenu prednost, Bosna pokušavala da se što prije vrati, no nije uspjela u tome, pa je doživjela poraz.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

David Mandić je postigao devet golova u pobjedi Izviđača, dok je osam dodao Božidar Leković. U sastavu Bosne s pet golova najbolji je bio Marko Stojisavljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi