Marjanović: Ne znam šta bi bilo da se igralo u G. Vakufu

Trener rukometaša Iskre za SportSport.ba

Marjanović: Ne znam šta bi bilo da se igralo u G. Vakufu

S. Mlaćo

Nakon par godina posta, rukometaši Iskre iz Bugojna u subotu su na svom parketu u kantonalnom derbiju savladali Slogu iz Gornjeg Vakufa Uskoplja (24:21). 

Susret koji je odigran u okviru 19. kola Prve lige Federacije grupe Jug donio je veoma borben i neizvjestan meč na kojem su na kraju slavili rukometaši Iskre.

Nakon pomalo i neočekivane pobjede, s obzirom da je Sloga na drugom mjestu, a Bugojanci na šestom, trener MRK Iskra Rade Marjanović govorio je za SportSport.ba.

"Čestitam prvo igračima i nešto naše publike, jer su većinom bili Gornjevakufljani. Na kraju utakmica je bila rovovska bitka, jer je dozvoljeno njima. Imali su sigurno preko deset isključenja i ne znam šta bi bilo da se igralo u Gornjem Vakufu. Uspjeli smo nekako iako smo bili oslabljeni a i oni su u odnosu na prošlu godinu", kazao je Marjanović.

Bugojanci se nadaju da će nešto boljim partijama do kraja sezone popraviti veoma loš start sa početka drugog dijela sezone.

"Ovo je trebala biti jedna prekretnica. Mi smo i u ovom susretu bili bez Zukića, Hadžiabdića, koji su nam bili potrebni ako ništa da ovi odmore po pet minuta. Niko od ovih ovdje nema puno treninga jer onaj konobariše, drugi studira, treći radi, ali nebitno. Danas je bilo dobro jer su dizali jedni druge i bodrili te je to dovelo do pobjede", dodao je trener rukometaša Iskre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi