Markini Zmajevi prizivaju čudo

Još jedan trening i Danska

Markini Zmajevi prizivaju čudo

Odmah, na prvu, vidi se kada u nekom timu vlada pozitivna ili negativna atmosfera. 

U rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine atmosfera je sjajna, reprezentativci su posvećeni narednom duelu, ali ujedno i opušteni, jer su u Minsku ispunili cilj dvomeča na startu kvalifikacija za EP.

„Pred duele sa Bjelorusijom i Danskom od Boga sam skromno tražio bod. Da sam tražio dva, možda bi nam i dao. Međutim, imamo priliku da dođemo i do tog cilja. Danska jeste favorit, ali i oni su ranjivi, nisu vanzemaljci. Gledat ćemo njihove utakmice i na osnovu toga kreirati taktiku“, kaže Dragan Marković, selektor reprezentacije BiH. 

Vladimir Vranješ govori kako je reprezentacija BiH puna samopouzdanja i da će sa tribina Mejdana imati ogromnu podršku. 

„Mi ćemo dati sve od sebe. Vjerujem da nećemo razočarati“, kaže Vranješ.

Josip Perić je prošao kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH, a u nedjelju će biti glavni kreator igre seniorske reprezentacije.

„Ja sam ovdje najmlađi, možda nije moje ni da pričam... Dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje“, kaže Perić.

Reprezentacija BiH u subotu u 11 sati ima još jedan trening, a u popodnevnim satima u Tuzlu stižu i Danci. Oni će trenirati u subotu i nedjelju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.