Selektor BiH nakon pirovog remija

Marković: Čestitam Bjelorusiji na plasmanu na EP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala i u drugom kvalifikacionom susretu za Evropsko prvenstvo s Bjelorusijom s Bjelorusijom. Ovoga puta rezultat u zeničkoj Areni nakon 60 minuta igre glasio je 22:22.

Naš tim je vodio nakon prvog poluvremena s 14:12, ali je u nastavku bilo i previše tehničkih grešaka u našem taboru. Imali smo priliku za pobjedu, nakon što je Rutekna promašio, ali smo napravili novu tehničku grešku u napadu.

Sada nam je za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljsku potreba pobjeda na gostovanju kod Danske.

“Šta da vam kažem. Borili smo se za svaku loptu, ali na kraju je bilo i previše izgubljenih loptu u polukontri”, rekao je Dragan Marković, selektor našeg nacionalnog tima, nakon utakmice.

“Mi svoju šansu nismo iskoristili još ni u Bjelorusiji. Pogotovo jer smo mi bili bolji u obje utakmice. Imamo te nedostatke u kvalitete, odgovornost su samo preuzimali Prce i Malinović, ali su i oni ostali bez goriva. Čestitam Bjelorusiji na plasmanu na Evropsko prvenstvo”, rekao je kormilar najboljeg bh. rukometnog tima, koji se očito ne nada čudu u posljednjem kolu kvalifikacija.

“Bili smo u nekom grčku, dvije čiste polukontre smo bacili u bunar. Još uvijek imamo balkanskog mentaliteta. Teško je bilo sve uigrati, zadovoljan sam kako su igrali Tarabochia i Perić”, istakao je Marković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.