Marković: Drago mi je što opet igramo protiv "slabe" ekipe

Selektor za SportSport.ba

Marković: Drago mi je što opet igramo protiv "slabe" ekipe

A. Beganović

Draganu Markoviću, selektoru naše rukometne seniorske reprezentacije, često se osporavalo da je "do rezultata došao zahvaljujući lakšim rivalima i spletu sretnih okolnosti".

Još jedan 'lagan' rival pred Markovićevim izabranicima. Naša najbolja rukometna selekcija morat će, ako želi na SP, u dvomeču nadmašiti Švedsku, osmoplasiranu selekciju sa Evropskog prvenstva iz Poljske.

"Drago mi je što igramo protiv 'slabe' ekipe. Tokom mog mandata, često se govorilo da igramo protiv slabe selekcije - Njemačke, Danske, Islanda, Bjelorusije... pa mi je iz tog razloga drago što smo opet za protivnika dobili 'slabu' ekipu. Pratio sam reprezentaciju Švedske na EP-u i znam ih napamet", istakao je Marković za SportSport.ba, pa je dodao:

"Apsolutni su favoriti, no ja ću se sa svojim momcima sasvim sigurno dobro pripremiti za utakmicu. Ono što oni ne znaju, a što je u ovom dvomeču i naša najveća prednost, je to što ćemo igrati dvije utakmice pred svojim navijačima. Već od danas krećemo u pripreme za ova dva meča i sigurno je da ćemo dati sve od sebe kako bismo obradovali naciju". 

Utakmice baraža za plasman na Mundijal u Francuskoj igraju se sredinom juna, a mi ćemo najvjerovatnije Šveđane ugostiti u tuzlanskom Mejdanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi