Selektor rukometne reprezentacije

Marković: Idemo bez straha da pobijedimo Bjelorusiju

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Zenici protiv Bjelorusije odigrati jednu od svojih najvažnijih utakmica u bliskoj historiji.

"Sretan sam i ponosan da smo dočekali dan kada ćemo pričati o historijskoj utakmici, kao i o onoj na Islandu. Na korak smo od odlaska na Evropsko prvenstvo", rekao je Marković i nastavio:

"Nije tajna da imamo puno zdravstvenih problema, nije tajna da to nije prvi put. Mi smo do sada izlazili iz takvih situacija, pa ćemo nadam se i sada. Imali smo izuzetne uvjete za pripremu, odličan hotel, sjajnu dvoranu i super atmosferu u gradu. Hvala Zenici na velikoj podršci".

"Reprezentacija BiH nije ni Dragan Marković i Nikola Prce, to je nešto što je iznad sviju nas. Pozivam Mešu i fudbalsku reprezentaciju da nas podrže u dvorani, ako budu imali vremena naravno. Dvije naše reprezentativne selekcije u ovom gradu traže odlazak na još jedno veliko takmičenje".

"Svi smo tu, bar za sada, i bit ćemo spremni za utakmicu, a tu ubrajam i Karačića i Savića. Jedino je upitan Janković, koji je dobio udarac u koljeno za vrijeme treninga. Čelica nam nije došao iz jasnih razloga, a ja to gledam na način da je i on povrijeđen. Želim da ovaj put imamo veliku podršku i da nas ona odvede do pobjede".

"Bjelorusija je jedna kvalitetna reprezentacija a njihova najveća snaga po meni nije Rutenka, već selektor. Poznajemo se, on je sjajan taktičar i sigurno će nešto spremiti i za ovu utakmicu. To je reprezentacija koja je uz nas napravila najveći bum u Evropi u posljednje četiri godine. Mi bez imalo straha idemo u tu utakmicu. Imamo mi svoje kvalitete. Oni su gore izgubili bod, a mi ih sada čekamo kod kuće pa ćemo vidjeti", istakao je za kraj naš selektor Dragan Marković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.