Selektor zadovoljan nakon Soluna

Marković: Mladi igrači prave veliku konkurenciju

Rukometni Zmajevi lakše od očekivanog jučer su u u Solunu porazili selekciju Grčke i tako došli na prag kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Selektor Dragan Marković nakon meča bio je zadovoljan igrom i rezultatom.

„Zaslužena pobjeda protiv neugodne ekipe sa kojom je uvijek nezgodno igrat bez obzira u kojem sastavu da nastupi. Posebno su neugodni kada im se publika probudi, ja sam se malo bojao toga u momentima kada je rezultat bio u egalu, ali smo mi iskontrolisali meč i utišali ih. Na kraju je pobjeda najvažnija, mada ima dosta stvari za popraviti. Pred nama je još dosta posla,“ kazao je Marković, te prokomentarisao igru mladih igrača u svom timu:

„Oni dolaze, kucaju na vrata i prave veliku konkurenciju, a to je pozitivna stvar. Od kada sam došao na kormilo reprezentacije znate da igraju samo najbolji i da niko nema osigurano mjesto u timu.“

Trijumf iz Soluna potrebno je potvrditi u Cazinu. Marković sa optimizmom dočekuje pomenuti meč.

„Sasvim nova utakmica i novi zadatak pred nama. Igramo pred svojom publikom, očekuje nas ljuta Krajina i želimo pobijediti,“ zaključio je Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.