Marković: Moramo se vaditi na sve moguće načine

Selektor bh. rukometaša pred revanš

Marković: Moramo se vaditi na sve moguće načine

Rukometaši Bosne i Hercegovine sutra u Skenderiji igraju revanš meč baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Švedske.

Naši rukometaši prvi meč su izgubili sa 27:19 i nalaze se u veoma teškoj situaciji. Ipak, selektor BiH Dragan Marković optimista je pred revanš.

"Bio sam jako razočaran prvom utakmicom, kao i moji igrači. Nismo odigrali kako smo se spremali. Nervoza je učinila svoje i nismo se dovoljno borili kako znamo. U srijedu se moramo vaditi na sve moguće načine. Da šansu imamo, imamo. Ne trebamo igrati protiv Šveđana s previše respekta, vidjelo se da možeo igati protiv njih. Pokušat ćemo obrnuti uloge u Skenderiji. Iskoristio bih priliku da se zahvalim našim navijačima u Švedskoj. Očekivao sam puno bolji rezultat, čak i pobjedu. Nismo to ostvarili, a sada je na nama da probamo nadigrati veoma dobrog potivnika. Mislim da je šansa tu", rekao je Marković i dodao:

"Bio je to crni dan za naših četiri ili pet igrača. Nismo sa klupe mogli okrenuti rezultat. Samo je Prce bio raspoložen u prvom dijelu. Svjesni smo naših grešaka. Prerabo smo rješavali napade. Trebali smo igrati malo produženiji napad, mislim da bi bilo mnogo drugačije. Ne preostaje nam ništa drugo nego da damo sve od sebe. Mi ako povedemo tri ili četiri razlike u pvom poluvemenu, u igri smo".

Sutrašnji meč počinje u 20.15 sati u Skenderiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi