Selektor rukometne reprezentacije pred početak priprema

Marković: Najvažnija je prva utakmica sa Iranom

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Mostaru gdje će se pripremati za Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Danas je u mostarskom hotelu Bristol održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio selektor našeg nacionalnog tima, Dragan Marković. 

"Ponosan sam što sam na čelu ove reprezentacije. Drago mi je što se duh reprezentacije proširio u čitavoj zemlji. Specifične su emocije da se ja sada kao selektor vratim u Mostar. Ovdje ćemo ostati do 30. decembra. Od drugog do četvrtog januara smo u Sarajevu, a onda putujemo u Katar. Za nas je najvažnija utakmica prva sa Iranom", kaže Marković. 

"Imali smo mnogo problema sa povredama tokom kvalifikacija, tako da ova situacija sa povredama nije nešto novo. Bili smo nepoznanica, ali nakon pobjede protiv Njemačke, Portugala i Islanda sigurno da više nismo nepoznanica. Svi prate situaciju i to sam osjetio i u Njemačkim medijima. Tu se vidi da smo vrhunska reprezentacija", ističe selektor našeg nacionalnog tima. 

"Zbog toga smo pozvani i na turnir u Katar jer vjeruju da možemo napraviti rezultat. U Mostaru ćemo trenirati sa 21 igračem, ali mi ćemo u Katar sa 19 igrača. Teško je reći ko će otpasti. Svi će dobiti šansu, jer su je svi zaslužili", rekao je Marković. 

"Imamo dosta saradnika u čitavom svijetu i sigurno je da ćemo odlično analizirati odlično sve protivnike. Mnogo naših ljudi je radilo u Kataru i imamo sve potrebne informacije. Svaki detalj je važan, baš kao što je važan i jedan gol koji može dosta toga odlučiti", kazao je bh. stručnjak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.