BiH sutra igra protiv Litvanije

Marković: Nas niko ne želi, a mi se nikoga ne plašimo

J. Duvnjaković

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine sutra u tuzlanskom Mejdanu igra posljednje kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Litvanije.

Nakon sjajne pobjede protiv Slovačke u gostima, bh. reprezentativci osigurali su prvo mjesto u grupi i plasman u baraž za SP. Selektor BiH Dragan Marković pred sutrašnju utakmicu kazao je da je sretan što utakmicu dočekuju rasterećeni rezultatom, ali da imaju veliku obavezu da se oduže divnoj publici i gradu i sa pobjedom završe ove kvalifikacije.

"Mislim da smo pokazli dostajanstvo i lice bez obzira što smo igrali bez najboljeg odbrambenog igrača Mirsada Terzića, bez puno iskusnijih igrača. Drago mi je što su neki mladi igrači preuzimali odgovornost kada to ovi iskusniji nisu. Vidi se da smo ne presušan izvor mladih igrača. Međutim, ne trebaju sada hodati po gradu i folirati se već još više trenirati i raditi, to im ja kao trener, brat i otac poručujem", rekao je Marković.

On je dodao da želi da svi sutra zajedničkim snagama proslavimo plasman u baraž. Također, dotakao se i teme eventualnog protivnika u baražu.

"Ja mislim da smo mi najkvalitetniji kada igraju ovi s klupe. Nisu oni puno slabiji od ovih što počnu i to se najbolje vidjelo protiv Slovačke. Imamo taj luksuz da smo napravili tu lepezu igrača na svim pozicijama. Vrijeme će pokazati, ova ekipa će tek pokazati šta može i ja lično očekujem velike rezultate. Ja znam da nas niko ne želi da izvuče u baražu, a nama je svejedno ko će doći. Slatke brige, čekamo u miru", dodao je selektor reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi