Selektor rukometne reprezentacije

Marković: Ne volim matematiku, što prije riješiti baraž

E. Škorić

Selektor rukometne bh. reprezentacije Dragan Marković očekuje još jednu pobjedu našeg nacionalnog tima. 

Bh. reprezentacija je na Kosovu slavila u srijedu navečer sa 33:29, a u Tuzli se očekuje još jedna lagana pobjeda Markovićevih izabranika.

"Kosovo nas je lijepo ugostilo u Đakovici. Igrali su odlično, a posebno u drugom poluvremenu. Bilo je previše golova u toj utakmici, a protivnička ekipa nije se predavala do posljednjeg trenutka. Inače, Slovačka nam je najveći konkurent u grupi, jer imaju dosta igrača iz njemačke Bundeslige. Međutim, pobijedili smo ih u Tuzli u novembru prošle godine. Oni su tada igrali odlično, a mi fantastično. Litvanija je također nezgodna ekipa, koja ima glavu i rep. Ne volim matematiku i idemo da riješimo baraž prije zadnje utakmice, a to znači već u gostima kod Slovačke“, kazao je Marković.

"Ne smijemo dopustiti pad u igri. To nam se događalo u Đakovici, ali nas nije skupo koštalo. Protiv jačih protivnika takve crne periode moramo svesti na minimum“, rekao je reprezentativac Dejan Malinović.

Utakmica BiH - Kosovo na programu je u subotu s početkom u 20:15 sati u tuzlanskom Mejdanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi