Bh. selektor nakon poraza od Austrije

Marković: Nervozni smo, protiv Makedonije ćemo biti bolji

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon pobjede nad Iranom upisala i prvi poraz na Svjetskom prvenstvu. 

U 2. kolu Austrija je savladala naš nacionalni tim, a nakon susreta selektor Dragan Marković nije bio previše razočaran i na press konferenciji je istakao da se što prije moramo okrenuti Makedoniji.

"Nervozni smo, ne igramo tečno u napadau, kao što smo do sada igrali. Prce je malo to razigrao na lijevom beku, ali nedostaje mu utakmica. Mislim da ćemo pobijediti nervozu. Prvi nam je turnir i iz ove utakmice moramo izaći pametni. Idemo se spremati za Makedoniju", istakao je Marković.

"Niti jedna utakmica nije lagana, vidjeli ste da se Makedonija mučila s Iranom tako da će sve biti otvoreno do kraja. Očekujem da ćemo se malo primiriti. Mogu se zahvaliti igračima na borbenosti, nemam im šta prigovoriti. Žao mi je zbog mnogo tehničkih grešaka, a imali smo i mnogo laganih promašaja. Rezultat je realan, Austrija je zasluženo pobijedila", dodao je selektor našeg nacionalnog tima.

Susret je bio dosta borben, a Austrijanci, pogotovo njihov igrač Ziura su u par navrata uspjeli i isprovocirati naše rukometaše.

"Ziura nam je poznat od ranije, odnosno znali smo da je provokator i spremali smo se za to. Mislim da je i on trebao dobiti crveni. Sastavni je to dio našeg sporta, moramo izvući pouke iz svega. Oni su mnogo iskusniji od nas i danas se to vidjelo na terenu. Igraju mnogo zrelije kada se lomi utakmice", govori Marković i dodaje:

"Makedonci imaju oscilacija u igri, iako Iran nije toliko loš kako se čini. Mislim da možemo odigrati bolje protiv Makedonije, koja profitira od Lige prvaka jer mnogo igrača igra u istoj ekipi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.