Selektor reprezentacije BiH

Marković: Nije sramota izgubiti od Danske

U 2. kolu kvalifikacija za EP u Poljskoj naša rukometna reprezentacija je pred više od 5.000 navijača u tuzlanskom Mejdanu poražena od Danske sa 23:25. Plan iz dvomeča sa Bjelorusijom i Danskom je ispunjen, osvojen ne bod, koji u konačnici može biti i presudan u utrci za EP. 

Također, iz ovog dvomeča izlazimo sa potvrdom da se izabranici Dragana Markovića mogu nositi sa bilo kojom reprezentacijom na svijetu, pa i Danskom koja je aktuelni viceprvak svijeta i Evrope.

"Nije sramota izgubiti od Danske. Nedostajao nam je Ivan Karačić, ipak je on naš prvi playmaker. Ponosan sam na igru u odbrani, kako protiv Danaca tako i protiv Bjelorusa", kaže Marković.

Selektor Marković kaže kako su do sada igrali, uslovno rečeno, u podrumu, odnosno sa ekipama iz sredine tabele, a danas se ravnopravno nosimo sa svjetskim velesilama.

"Za godini ili dvije bit ćemo još bolji. Treba nam vremena", kaže on.

Vrijeme koje teče donijet će nam i Svjetsko prvenstvo u Kataru. Prvo naše veliko takmičenje...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.