Marković: Nismo ovdje došli da budemo prolaznici!

Selektor naše reprezentacije

Marković: Nismo ovdje došli da budemo prolaznici!

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković dao je jednu od svojih posljednjih izjava pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru, koje će ostati zlatnim slovima upisano u historiju bh. sporta jer će tamo po prvi put nastupiti i reprezentacija naše zemlje.

"Sigurno da je utakmica sa Iranom jedna od historijskih za bh. rukomet  i ostat će upamćena kao prva utakmica naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Sigurno je i meni kao i mojim igračima te stručnom štabu veliki motiv da ostavimo dobar utisak na otvaranju", rekao je Dragan Marković na početku razgovora.

Naš selektor je istakao sumnju u dijagnozu koja je iz Poljske stigla za Nikolu Prcea.

"Interesannto je da se Prce vratio. Mislim da je dijagnoza koja je došla iz Poljske bila lažna. Ligamenti nisu pukli nego napukli, tako da se naš reprezentativac brzo oporavio zahvaljujući našem doktoru Edinu Buljugiću, njegovom timu te kondicionom treneru Borku Petroviću. To se odmah osjeti i na moralu ekipe. On nije spreman za 60 minuta, nego za nekih dvadadesetak obzirom da ga planiram koristiti u oba pravca.

Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu naša reprezentacija igra protiv Irana.

"Iran smo prostudirali kao i sve ostale reprezentacije ali isto tako i oni su nas. Vjerujte da ništa nisu prepustili slučaju. Igraju sa jednom mladom reprezentacijom s kojom su igrali na turnirima i zadnje tri utakmice u Italiji. Bilo je problema u njihovoj reprezentaciji. Igrači prvaka Irana se nisu odazvali međutim nisu se dali iznenaditi. Oslonili su se na mlade igrače koji su igrali jednu zapaženu ulogu na pomenutim turnirima".

Selektor se osvrnuo i na situaciju u grupi B.

"Grupa je teška. Svakako da bi i plasman u drugi krug bio jedna vrsta senzacije. Mi smo došli da prođemo grupu a ne da budemo prolaznici", rekao je izuzetno raspoloženi selektor Dragan Marković. 

Ono što posebno raduje pred historijski nastup naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu jeste fantastična atmosfera koja je primjetna među našim reprezentativcima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.