Marković preuzeo njemački klub

Novi trener Schalksmuhlea

Marković preuzeo njemački klub

E. Škorić

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković novi je trener njemačkog trećeligaša Schalksmuhlea.

Marković je u ponedjeljak predstavljen u njemačkom klubu, kojeg će pokušati da spasi ispadanja u još niži rang.

U razgovoru za njemačke medije, naš selektor ističe kako je upoznat s ekipom ikako ih je gledao u nekoliko navrata putem videosnimaka. 

"Ima dobrih stvari u odbrani i napadu, ali uvijek ima prostora za napredak i poradit ćemo na tome", kazao je Marković.

U karijeri je vodio Willstatt, Wetzlar, Borac, Azoty i bh. reprezentaciju, na čijoj klupi je i danas. Bh. selekciju je odveo na SP u Katar, a u junu će naši rukometaši igrati dvomeč baraža protiv Švedske. Svi se nadaju da će nas Marka još jednom odvesti na Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi