Marković: Trofej pobjednika Kupa ostaje u Banja Luci

Završnica Kupa BiH za rukometaše

Marković: Trofej pobjednika Kupa ostaje u Banja Luci

A. Beganović

Danas i sutra u Goraždu se igra završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine, a u polufinalu će snage odmjeriti Borac i Izviđač, te Goražde i Čelik.

Titulu brani momčad Borca, a trener banjalučke momčadi Dragan Marković uvjeren je da će on i njegovi izabranici u Banja Luku donijeti novi pehar.

"U Goražde idemo sa samo jednim ciljem, odbraniti titulu pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. Mislim da smo u ovom trenutku najbolja momčad u našoj državi, te očekujem da to dokažemo u Goraždu. Volio bih kada bi u finalu igrali protiv Goražda, bio bi to istinski rukometni spektakl", za naš portal je istakao trener Borca, Dragan Marković.

Nakon Kupa na rasporedu je i Liga 6, a pobjenik iste igrat će u kvalifikacijama Lige prvaka.

"Dobili smo jučer informaciju da prvak Bosne i Hercegovine neće se direktno plasirati u Ligu prvaka. Međutim, nisam razočaran. Ukoliko ne možemo proći kvalifikacije onda i ne zaslužujemo da igramo u najelitnijem evropskom takmičenju", zaključio je Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.