Marković u Krajini okupio najbolje bh. rukometaše

Pred dvomeč s Litvanijom

Marković u Krajini okupio najbolje bh. rukometaše

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Bihaću, gdje će početi s pripremama za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo grupe 2 protiv Litvanije.

Za izabranike Dragana Markovića, koji su tokom nedjelje, jedan po jedan pristizali u grad na Uni, ovo će biti prva reprezentativna akcija nakon historijskog učešća na Svjetskom prvenstvu početkom 2015. godine u Kataru.

Najbolji rukometni tim kvalifikacioni meč trećeg kola odigrat će u Cazinu 30. aprila, dok će se revanš s istim protivnikom igrati 3. maja u 17. sati. 

Svoj prvi trening rukometna selekcija naše domovine održala je u nedjelju navečer.

Nakon dvomeča s reprezentacijom Litvanije, izabranike selektora BiH Markovića očekuju još dva kvalifikaciona duela – 11. maja dočekuju Bjelorusiju u Zenici, a kvalifikacije završavaju 14. juna gostovanjem u Brondbyju protiv selekcije Danske.

Na spisku selektora Markovića za utakmice s Litvanijom su sljedeći reprezentativci: Benjamin Burić, Petar Jokanović, Nebojša Bojić, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Vladan Lončar, Ivan Karačić, Josip Perić, Dejan Malinović, Marko Panić, Adnan Sivić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.