Marković uskoro upada u prvu sedmorku reprezentacije?

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Marković uskoro upada u prvu sedmorku reprezentacije?

Dž. Mrakić

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Dragan Marković, prije nekoliko dana objavio je spisak za preostala četiri susreta kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2017. godine.

Marković je prvi selektor koji je uspio odvesti seniorsku selekciju na jedno veliko takmičenje, međutim taktičke postavke koje je sprovodio na Svjetskom prvenstvu, propalim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali i u prve dvije utakmice ovih kvalifikacija često su na meti kritičara.

Ipak, selektor Marković kao da već na sebe nije dovoljno navukao bijes navijača, pa je sa zadnjeg spiska izostavio Faruka Vražalića i Duška Čelicu, rukometaše koji igraju u najjačoj ligi svijeta, njemačkoj Bundesligi, ali i Nebojšu Grahovca koji brani u jednoj od najjačih liga svijeta, francuskoj D1.

Nakon završetka Svjetskog prvenstva više niti jednu utakmicu za reprezentaciju nije odigrao jedan od najboljih igrača i strijelaca u historiji reprezentacije, Muhamed Toromanović. 

Španska ASOBAL liga jedna je od tri najjače na svijetu, međutim u reprezentaciji nema Amira Čakića, Amera Zildžića i Adama Savića.

Da li pojedini bojkotuju selekciju zbog Markovićevog destruktivnog vođenja selekcije ili ih pak sam Marković ne želi zvati u reprezentaciju, ostaje nam da nagađamo..

Marković izbacuje kvalitetna rješenja iz reprezentacije (sedam ih igra u najjačim ligama svijeta), pozivaju se pojedini igrači manjeg kalibra, i samo nas zanima koliko će još dugo selektor Marković stavljati svoj ponos ispred interesa državne selekcije.

Ko zna, možda će Marković uskoro zahladiti odnose s još nekim igračima, pa će, umjesto da napokon posegne za svim kvalitetnim rješenjima koje posjeduje, radije sam istrčati u na teren u prvoj sedmorci reprezentacije.

Ne bi nas čudilo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.