Selektor bh. reprezentacije

Marković: Žao mi je što će Švedska biti oslabljena

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas otputovati u Švedsku, gdje će u nedjelju igrati prvi meč baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Tim povodom, danas je organizovana press konferencija na kojoj se prisutnim obratio selektor Dragan Marković.

"Raduje me ova velika utakmica, kao i sve nas. Nije mala stvar igrati protiv ovako velikog rivala kao što je Švedska. Otkako sam na klupi, ovo je treći baraž zaredom i na to sam jako ponosan. Mislim da imamo veliku šansu da napravimo dobar rezultat u Švedskoj, pa da onda u Sarajevu pokušamo napraviti novo čudo", rekao je Marković, te nastavio:

"Od početka govorim da nas ne interesuje previše Švedska, već samo naš tim. Ako dočekamo taj meč spremni i zdravi, bit ćemo im izuzetno nezgodan protivnik. Žao mi je što u ekipi Švedske neće biti nekoliko važnih igrača, jer želio sam da igramo protiv najjačeg protivnika".

"Ja svoje igrače odgajam tako da nikoga ne potcijenimo i da se nikoga ne bojimo. Želim da u Švedsku stignemo zdravi, a onda srce na teren, pa šta Bog da. Mi imamo svoj prepoznatljiv stil igre i napast ćemo Šveđane. Nećemo kalkulisati", dodao je selektor našeg nacionalnog tima.

Prvi meč Švedske i Bosne i Hercegovine igra se u nedjelju u Vaxjou s početkom u 13:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi