Medić: Protiv Konjuha sve osim pobjede je neuspjeh

Trener RK Zrinjski

Medić: Protiv Konjuha sve osim pobjede je neuspjeh

M. Maksimović

Rukometaši Zrinjskog u 10. kolu Premijer lige BiH ostvarili su petu pobjedu sezone. Plemići su na gostovanju kod Prijedora slavili rezultatom 31:26, zahvaljujući kojem nakon deset odigranih utakmica drže šestu poziciju na tabeli. Trener Zdravko Medić zadovoljan je izdanjem svojih igrača.

“Bilo je dobro, od početka smo kontrolisali rezultat i potvrdili da smo u ovom trenutku kvalitetniji tim od Prijedora. Poveli smo odmah na startu s tri gola razlike, a kasnije je prednost rasla i do plus sedam. Imao sam priliku u vatru gurnuti i igrače s manjom minutažom kojima još uvijek nedostaje malo samopouzdanja koje će doći s utakmicama“, rekao je Medić.

U narednom kolu Zrinjski je domaćin Konjuhu iz Živinica.

“Gledao sam par snimaka s njihovih utakmica i uvjerio se da je ekipa koja ima kvalitet i zna igrati. Njihovi igrači su iskusni, dok su moji brži i poletniji što će, nadam se, donijeti prevagu na našu stranu. Sve osim pobjede za nas bi bio neuspjeh“, smatra trener Zrinjskog. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Medića i sve u klubu potresla je nedavna vijest o smrti bivšeg igrača i trenera Gorana Sutona.

“To je tužna vijest za kompletan rukometni svijet. Svi smo potreseni, Goran je s nama bio ljetos i gledao je neke naše pripremne mečeve“, prisjetio se Medić na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije