Trener rukometaša Zrinjskog

Medić: Svaku utakmicu idemo muški, pa šta bude

Rukometaši Zrinjskog nastavili su sa treninzima nakon uvjerljive pobjede u zadnjem kolu Premijer lige BiH protiv tuzlanske Slobode, rezultatom 34:22.

Novi trener, Zdravko Medić, dobio je težak zadatak da ostavi Plemiće u najvišem rangu bh rukometa u sezoni kada ispada pet ekipa, ali odlično otvaranje druge polusezone sigurno im je dalo dodatno samopouzdanje. 

 

Pored Zdravka Medića, ekipu su pojačali Momčilo Mandić, Josip Nakić, Ivica Buntić, Damir Džeba,  oporavio se i Andrej Bošnjak, a kao veliko pojačanje se pokazao Ante Pavlak, koji je u zadnjoj utakmici protiv Slobode postigao 10 golova.

 

Situacija na tabeli je vrlo tijesna, pet klubova se nalazi unutar jednog boda, i sigurno je pred njima još puno posla, al toga je svjestan i trener Medić.

 

„Odigrali smo jednu dobru utakmicu, pogotovo drugo poluvrijeme, i pokazali smo pravo lice, i da će ova ekipa igrati jedan bolji i  ozbiljni rukomet u nastavku sezone, i da će to biti dovoljno za naše ciljeve. Ante Pavlak je već u prvoj utakmici opravdao epitet pojačanja, al tu su i neki stari igrači koji su se vratili, al koji još nisu u dobroj formi.“

 

Narednu utakmicu Zrinjski igra protiv Gračanice, koja se nalazi na devetom mjestu sa tri boda više od Zrinjskog, koji zauzima 12. mjesto.

 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Gračanica jest ispred nas, ali to ništa ne znači. Mi se isto pripremamo i za one što su ispred nas, i iza nas. Idemo svaku utakmicu odigrati muški, pošteno, korektno, čvrsto, pa šta bude. Uslovi za treniranje su takvi kakvi su, mučimo se, zagrijavamo se sa strane, tako da nam sat vremena parketa ostane za tehničko taktičke stvari.“

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi