Medić: Tim za narednu sezonu se neće pretjerano mijenjati

Prezadovoljan uspjehom tima

Medić: Tim za narednu sezonu se neće pretjerano mijenjati

E. Čaušević

Pobjedom nad Izviđačem u finalu Kupa BiH, rukometaši Zrinjskog došli su do naslova u Kupu BiH.

Trener Zdravko Medić prezadovoljan je zbog uspjeha mladog tima koji je sačinjen listom od igrača koji su stasali u školi rukometa Zrinjski.

"Da smo kojim slučajem izgubili u finalu, i to bi bio veliki uspjeh. Ovako je uspjeh ogroman i čestitke zaslužuju svi u klubu, prije svih igrači koji su ponijeli i najviše tereta", kaže Medić.

U prošloj sezoni Zrinjski se borio za opstanak u Premijer ligi, ove godine usljed rezultatskih oscilacija nije dobacio do Lige za prvaka, ali na kraju jeste osvojio trofej.

"U odnosu na sezonu ranije, pojačao nas je samo Delić, dok smo s druge strane ostali bez Pavlaka, tako da smo tu za nijansu dobili na kvalitetu, dok ostalo sve isto kao i ranije. Zbog toga je pobjeda u Kupu još vrednija", smatra Medić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zrinjski će uskoro Bosnu i Hercegovinu predstaviti u evropskom Challenge kupu, a tvorac mladog tima priznaje da o potencijalnim protivnicima manje razmišlja. Zrinjski će nažalost domaće utakmice igrati u drugom gradu jer dvorana u Mostaru nije uslovna.

"Vidjet ćemo šta ćemo i kako. Važno je da zadržimo tim koji je osvojio Kup, u čemu ćemo vjerovatno uspjeti, dok će možda biti poneko pojačanje, ali ništa pretjerano", najavio je Medić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi