Medicinar slavio protiv Jedinstvo AtlasRelaxa u Šabcu

Labudice porađene od lidera prvenstva Srbije

Medicinar slavio protiv Jedinstvo AtlasRelaxa u Šabcu

Piše: E. Dindić Powered by:
Izabranice Jasmina Unkića pružile žestok otpor lideru prvenstva Srbije za rukometašice.

Rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa sinoć u Šabcu odigrali su prijateljku utakmicu sa liderom prvenstva Srbije u rukometu ekipom Medicinara. 

U jednoj pravoj prvenstvenoj utakmici na kraju više sreće imale su domaće rukometašice. Do poluvremena vodila se prava borba u odbrani ali neiskorištene prilike Labudice odvode Medicinar na poluvrijeme u prednost od 3 gola razlike.

Nakon 30.minuta na semaforu u Šabcu rezultat je bio 19:16 u korist domaće ekipe.U nastavku i jedna i druga ekipa igrale su čvrste odbrane pa na kraju su domaće rukometašice slavile sa 35:31.

 Najefikasnije u redovima Medicinara bile su Ana Radović 10, Milica Rančić 6 dok su Tamara Glišić i Milica Blanuša dodale po 5 golova.

Za Jedinstvo AtlasRelax Armina Isić postigla je 9 golova, dok je Admira Zvekić dodala 5 a Nermina Kušmić,Dea Vuković i Nejra Midžić postigle po 4 gola.

Labudice u ovom susretu nastupile su bez tri važne igračice Indire Horozović,Slađane Mitrović i Zorice Bošković, ali bez obzira na izostanak važnih igračica pokazale se da mnogo jače ulaze u nastavak prvenstva.


Premijer liga BiH (Ž)