Međić suspendovan zbog iznošenja istine

Strahovlada u redovima Studenata

Međić suspendovan zbog iznošenja istine

A. Beganović

Tarik Međić, kapiten akuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, RK Bosna, suspendovan je od strane kluba zbog iznošenja istine na našem portalu.

Situacija u redovima RK Bosna iz dana u dan sve je gora. Aktuelni predsjednik, Muhamed Pilav, svojim posljednjim potezima pokazuje da je zalutao u sport, a u prilog ovoj tvrdnji ide i informacija o suspenziji Tarika Međića, kapitena Studenata i dugogodišnjeg reprezentativca naše zemlje.

Kako SportSport.ba saznaje Međić je suspendovan zbog toga što je putem našeg portala u ime svih igrača obavjestio javnost o aktuelnim dešavanjima u klubu.

"Dogorjelo je do noktiju. Povratka više nema, ostavljeni smo na cjedilu. Tokom posljednjih šest mjeseci predsjednik kluba Muhamed Pilav obećavao nam je kule i gradove, no sve je ostalo samo na obećanjima. Na današnjem sastanku sa gospodinom Pilavom na kojem smo bili prisutni Vražalić, Halilbegović i ja, predsjednik nam je ponudio da oprostimo sva dugovanja prema nama od strane kluba zaključno sa decembrom što bi značilo da smo ovu polusezonu igrali besplatno, te da od januara igramo pod nekim novim uslovima koji ne zadovoljavaju ni minimum potreba vrhunskih sportaša. Na sastanku nam je rečeno da se ne zna ni ko je trener, jer navodno, ni sa Irfanom Smajlagićem nije postignut dogovor."

"Također, predsjednik nam je rekao da će pokušati dovesti nekoliko mlađih igrača, te da očekuje od nas da i pored svega navedenog osvojimo neki trofej, što graniči sa nemogućim. Da nije žalosno, bilo bi smiješno", rekao je prije dva dana Međić i dodao:

"Nakon sastanka kontaktirali smo preostale igrače koji su još uvijek članovi kluba i svi smo zajedno donijeli odluku - tražićemo raskid ugovora na štetu kluba. Na kraju se pitam čime smo ovo zaslužili. Prošle sezone osvojili smo titulu, plasiravšie se u osminu finala Lige prvaka napravili smo istorijski rezultat za bh. sport, a danas nam se sve ovo dešava. Vražalić, Čakić, Savić i ja smo članovi našeg nacionalnog tima i postavljam sebi pitanje da li je moguće da smo u ovoj situaciji. Želim ponoviti da svi nabrojani igrači stoje iza ove odluke i što se nas tiče radije ćemo sjediti kod kuće šest mjeseci nego da se neko igra sa našim životima, jer mi živimo od sporta."

Na kraju treba istaći da je prema našim informacijama Međić u isto vrijeme kada je suspendovan podnio zahtjev za raskid ugovora zbog nepoštivanja istog od strane kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.