Međugorje 2009 - uspon rukometnog turnira

Međugorje 2009 - uspon rukometnog turnira

Sponzorski tekst

Kako se bliži početak IV međunarodnog rukometnog turnira Stanko Sivrić Međugorje 2009 tako sve veći broj ekipa šalje svoje prijave za sudjelovanje na istom. 

Turnir je prvi put organizovan 2006. godine sa 6 ekipa (dječaci 92/93 godišta) s željom da se oda počast preminulom predsjedniku HRK Međugorje Stanko Sivriću za sve što je nesebično davao Klubu.

Već sljedeća 2007. godina donosi i međunarodni karakter kada se uz ekipe iz BiH na turnir prijavljuje i nekoliko ekipa iz Hrvatske, pa je puno gledalište u finalu gledalo veliki meč Zagreba i Izviđača.
Prošle godine zbog molbi nekolicine ekipa sudionika uvodena je i kategorija dječaci 94/95 gdje prvaci postaju momci iz Izviđača, a u kategoriji 92/93 rukometaši Moslavine iz Kutine koji su u uzbudljivom finalnom dvoboju, tijesno, pobijedili nadarene rukometaše HRK Međugorje.
Kako bi od ovog turnira napravili pravi festival rukometa organizatori nisu smjeli zapostaviti niti rukometašice, tako da su za ovogodišnji turnir dodatno proširili kategorije, dobne i spolne, te u natjecanje uvrstili i ženske ekipe.

Pored kompletiranja kategorija sudionika Međugorje 2009 donosi i niz zabavnih sadržaja koji će sudionicima biti na raspolaganju (zabavna večer-glazba uživo, razgledavanja hercegovačkih znamenitosti i sl.)
Turnir Stanko Sivrić Međugorje 2009 trenutno je najveći rukometni turnir u BiH, a premda su prijave još u tijeku očekuje se više od 40 ekipa iz BiH i regije. Cilj organizatora je, a po uzoru na velike europske rukometne turnire (Partille, Prag), napraviti turnir prepoznatljiv u cijelom rukometnom svijetu te iz godine u godinu u Međugorju ugošćivati tisuće mladih rukometašica i rukometaša iz cijelog svijeta željnih dobrog rukometa i druženja sa svojim vršnjacima.

Organizator se zahvaljujemo se svim dosadašnjim i budućim sudionicima što su svojim sudjelovanjem dali doprinos ovom festivalu rukometa, te svim pokroviteljima, sponzorima i prijateljima koji su prepoznali značaj ovog događaja, a među kojima je i naš portal SportSport.ba.    

Uz to, organizator je pozvao i sve one koji na bilo koji način mogu pomoći organizaciji turnira, bilo kroz volonterski rad ili na neke druge načine, da se jave na [email protected] ili na 063 286826, te na taj način uključe u ovaj veliki projekt Hrvatskog rukometnog kluba Međugorje, jer će bez pomoći biti teško realizirati sve ciljeve turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.