Međunarodni rukometni turnir za kadete "Više od igre"

Dvorana Grbavica od 2. do 4. septembra

Međunarodni rukometni turnir za kadete "Više od igre"

M. Šljivak

Sarajevo će po prvi put biti domaćin Međunarodnog rukometnog turnira za kadete(1999/2000 godište) pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji će se igrati u periodu od 02.09. – 04.09.2016. godine u novootvorenoj sportskoj dvorani „Grbavica“. 

Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „SPIRITUS“. Na turniru će igrati ekipe koje nam dolaze iz regiona i Europe, a koje sa svojim seniorskim selekcijama imaju značajnu ulogu u europskom i svjetskom rukometu. Na turniru igraju sljedeće ekipe: 

R.K. PICK SZEGED (Mađarska), R.K. VARDAR SKOPJE (Makedonija), R.K.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO (Slovenija), R.K. CRVENA ZVEZDA (Srbija), R.K.

BALIĆ&METLIČIĆ (Hrvatska), te ekipe iz Bosne i Hercegovine H.R.K. IZVIĐAČ LJUBUŠKI,

R.K. BOSNA CENTROTRANS i kao domaćin SELEKCIJA GRADA SARAJEVA.

Cilj turnira je da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva.

Turnir će ujedno biti i prvi veliki projekat u novootvorenoj sportskoj dvorani „GRBAVICA“ koja će zasigurno biti hram sporta u gradu Sarajevu i ovom prilikom se želimo zahvaliti Općini Novo Sarajevo kao i općinskom načelniku gospodinu Nedžadu Koldži koji su nam omogućili da se turnir u istoj i realizuje.

Organizacijom ovog turnira želimo pomoći klubovima iz Bosne i Hercegovine da uspostave bolje međusobne odnose sa klubovima iz regije i Europe sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta u BiH obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači, a samim tim i dobri ljudi što je još i bitnije.

SELEKCIJA GRADA SARAJEVA koja će nastupati na turniru će se okupiti 23.08.2016. godine u sportskoj dvorani „SRCE“ Općina Novi Grad Sarajevo, a istu čine igrači koji nastupaju u Kantonalnoj rukometnoj ligi KS. Navedenu selekciju će trenirati trener Sanjin Kolaković, pomoćni trener Bojan Tešanović, trener golmana Sead Lagumdžija, a koordinator selekcije je gospodin Esad Kurtagić koji je svoje dugogodišnje trenersko iskustvo stekao u Živinicama, Kataru, Emiratima, Njemačkom rukometnom klubu Gummersbachu i svim selekcijama reprezentacije BiH. Ovaj vrhunski rukometni stručnjak i pedagog jedan je od rijetkih na našim prostorima koji pokušava svoje znanje nesebično da prenese mlađim kolegama trenerima. Opremu za SELEKCIJU GRADA SARAJEVA je obezbjedila kompanija „Fashion & style factory d.o.o. - HAAD“.

Podršku turniru su pružili Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Kabinet potpredsjednika FBiH - gospodin Milan Dunović, kompanije SHOT doo, Penny Plus i mnogi sponzori i prijatelji sporta. Osiguravajuće društvo turnira je Grawe Osiguranje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi