Medvedi očajni u Zaporožju, pobjeda Kadettena

Liga prvaka, 1. kolo

Medvedi očajni u Zaporožju, pobjeda Kadettena

M. Šljivak

Nova sezona u rukometnoj Ligi prvaka počela je večeras, a do pobjeda su došle ekipe ukrajinskog Motora i švicarskog Kadettena.

Motor je u Zaprožju pregazio Čehovske Medvede s uvjerljivih 36:23.

Većim dijelom prvog poluvremena igralo se gol za gol. Međutim, domaći rukometaši u završnici prvog dijela rade odličan posao i na odmor odlaze sa pet golova prednosti, 21:16.

Ruski velikan u nastavku jednostavno nije mogao ništa. Sjajna odbrana ekipe Motora je pravila čuda i na kraju su razbili rivala sa 13 golova razlike.

Aidenas Malasinskas je predvodio domaće sa sedam golova u ovom meču, dok je Dmitri Santalov na drugoj strani postigao četiri.

Kadetten je sa 36:30 pobijedio norveški Elverum.

Gosti su u ovom duelu imali bolje otvaranje. Poveli su s 4:2, ali su zatim dozvolili domaćem timu da dođe do preokreta. Potom su oba tima imala periode bolje igre u kojem su imali rezultatku prednost. Bolju završnicu je odigrao Kadetten i  na odmor su otišli sa dva gola prednosti, 17:15.

Nastavak meča je ponudio bolju igru domaćih rukometaša. Bez većih problema su održavali stečenu prednost i na kraju su slavili pobjedu od šest golova razlike, 36:30.

Luka Maroš je u pobjedničkom timu postigao šest golova, a na drugoj strani Kevin Gulliksen je meč završio sa osam.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi