Medvedi opravdali ulogu favorita

Studenti nemoćni

Medvedi opravdali ulogu favorita

A. Beganović

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka rukometaši Bosna BH Gasa u Skenderiji su pretrpjeli poraz od favoriziranih Čehovskih medveda (22:31).

Početak utakmice, uostalom kao i svih 60 minuta, u potunosti je pripao Čehovskim medvedima. Sjajnom igrom u odbrani, te "laganim" golovima u napadu, ruska momčad brzo je napravila veliku prednost.

Već u 7. minuti Medvedi su imali četiri gola viška (0:4), a u 10. minuti Studenti postižu prvi gol i to iz sedmerca, a realizator je bio Karačić.

Četiri minute kanije mladi Memić postiže prvi gol iz igre za Bosnu, no nakon toga Medvedi ubacuju u brzinu više. U 22. minuti ruska momčad ima prednost od sedam golova (4:11), a tri minute prije odmora Medvedi dolaze do prednosti od deset golova (5:15).

U prvom dijelu na golu Medveda briljirao je Grams, koji je do ludila dovodio izabranike Irfana Smajlagića.

Na samom otvaranju drugog dijela Studenti su zaigrali nešto angažovanije u odbrani, no ipak nisu uspjeli smanjiti prednost, te utakmicu učiniti zanimljivijom.

Izabranici Irfana Smajlagića najbolju igru pružili su u posljednjih 10 minuta i u tom periodu postigli su devet golova.

Sve u svemu, sasvim zaslužena pobjeda Medveda, a navijači su Studente sa terena ispratili ovacijama.

Kod Medveda najefikasniji je bio Dibirov sa šest golova, dok su kod Studenata Karačić, Kapisoda i Raković sa po tri gola bili najučinkovitiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.