"Medvedi su super kvalitetna ekipa"

Irfan Smajlagić za SportSport.ba

"Medvedi su super kvalitetna ekipa"

A. Beganović

Rukometaši Bosna BH Gasa u osmini finala Lige prvaka igrat će sa ruskim Čehovskim Medvedima, ekipom koja za šire narodne mase i nije baš atraktivna, ali u isto vrijeme bolji poznavaoci rukometa reći će da spada u sami vrh evropskog rukometa.

Iako su gotovo svi ljubitelji rukometa u našoj zemlji priželjkivali da u osmini finala Studenti igraju sa Kielom ili Montpellierom, voljom žrijeba odlučeno je da izabranici Irfana Smajlagića snage odmjere sa Medvedima.

"Mnogo smo napravili i samim ulaskom među šesnaest najboljih evropskih ekipa. Upravo smo završili trening i saznao sam da ćemo u osmini finala igrati sa Čehovskim Medvedima. Ruska momčad za šire narodne mase nije toliko atraktivna, no radi se o ekipi koja spada u sam vrh evropskog klupskog rukometa", rekao je za SportSport.ba trener Studenata Irfan Smajlagić.

"Medvedi nisu ništa lošiji od Kiela i Montpelliera. To je ruska reprezentacija, a o njihovoj kvaliteti dovoljno govori podatak koji kaže da su u prošloj sezoni igrali polufinale Lige prvaka. Prvi susret igramo u Sarajevu i očekujem veliku podršku sa tribina", dodao je Smajlagić.

Ruska momčad je u grupi C zauzela prvo mjesto ispred Valladolida, Szegeda, Kadettena, Dinama i Handballa. U deset odigranih utakmica šest puta su slavili, dok su upisali po dva remija i poraza.

"Njihovi rezultati u grupi su bili šaroliki. Imali su nekih kikseva, no smatram da su oni ekipa koja igra onoliko koliko joj je potrebno. Nisu kao njemačke ekipe, znaju se opustiti ukoliko im pobjeda nije potrebna ii zbog toga su im rezultati bili šaroliki", rekao je Smajlagić i na kraju dodao.

"Lijepo je vidjeti među 16 ekipa i jednu iz Bosne i Hercegovine. Mi smo u stvaranju i kao takvi smo ostvarili historijski rezultat. Pogledajte samo da jedno Celje ili Kielce, koje već godinama ulaže astronomske sume novca, nisu uspjeli proći grupu. To dovoljno govori o uspjehu kojeg smo ostvarili".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.