Mehmed Begovac novi trener Zeničana

RK Čelik startovao s pripremama

Mehmed Begovac novi trener Zeničana

D. Kurbegović

Pod vodstvom novog trenera i klupske legende Mehmeda Begovca, rukometaši Čelika počeli su i zvanično pripreme za drugi dio sezone Premijer lige BiH, u koji ulaze sa petog mjesta i sa samo 24 boda. 

Zeničani su se po okončanju jesenje polusezone razišli s trenerom Senadom Skopljakom iz Visokog, koji nije bio zadovoljan stanjem u klubu, ali ni klub s njegovim učinkom. Drugi dio sezone počinje 29. januara, kada će Čelik ugostiti ilidžanski Igman, kojeg su na otvaranju sezone dobili u gostima.

Čelik nije uspio, mada je to bio glavni prioritet, u namjeri da zadrži sve ključne igrače. Tako se Derviš Birdahić vratio u sarajevsku Bosnu, iz koje je bio posuđen i koja se iz Čelika pojačala i Semirom Memićem, a Eldar Mehić se vratio u zavidovićku Krivaju. Uz to se i maglajski srednji bek Aldin Mehinović, koji je tokom cijele prošle godine zbog operacije koljena odigrao tek nekoliko minuta, oprostio od aktivnog igranja.

Zeničani su s druge strane iz Tešnja vratili golmana Ajdina Tufekčića, a iz Kaknja beka Adnana Begagića. Ako nisu uspjeli sačuvati igrače, jesu predsjednika Paneta Škrbića, koji je, kako je kazao, na nagovor igrača i gradonačelnika Husejina Smajlovića, promijenio odluku i ostao na čelu kluba kojeg polovinom februara očekuje dvomeč u okviru 1/8 finala Eurochellenge cupa protiv švicarskog Thuna.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Švicarci su apsolutni favoriti, ali su poslali i ponudu da se oba meča igraju na njihovom terenu, a Čeliku bi zauzvrat bili plaćeni svi troškovi puta i boravka u Thunu. Predsjednik kluba na to nije pristao, te će se jedna utakmica sigurno igrati u Zenici uz prenos na državnoj televiziji.

Klub je doživio i neke kadrovske promjene, za potpredsjednika kluba imenovan je Sanel Hasanović, novi direktor je Nedim Šehić,trener golmana je Jasko Salihefendić, dok je Bojan Tepić imenovan za trenera mladih selekcija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi