Marku je posebno obradovala posjeta starog prijatelja

Menih: Nadam se da će se BiH plasirati u drugi krug

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo odradila je u Mostaru, a našu rukometnu ekspediciju u hotelu Bristol posjetio je veliki broj nekadašnjih rukometaša.

Jedan od onih koji je posjetio naš nacionalni tim je i nekadašnji rukometaš Nino Menih, koji je sa selektorom Markovićem prošao sve omladinske selekcije bivše nam zajedničke države, a njegov dolazak u Bristol posebno je obradovao Markovića.

"Lijepo se sresti i sjetiti se nekih strašnih vremena i naših zajedničkih situacija. Svim igračima želim da budu prije svega zdravi i da se dobro spreme za ovaj turnir te da odigraju, što se kaže, sto posto a šta će biti vidjet ćemo", na početku razgovora za SportSport.ba ističe Menih.

"Mi smo prije svega bili veliki prijatelji, ali baš prijatelji. Vjerovatno je mladost doprinijela tome da nema rivalstva. Svi smo jedva čekali ta okupljanja a selektor je tada bio brz i u liniji za razliku od sad. Sad vidim da je pravi trener, strašne rotacije radi sa svojim timom i meni je drago to vidjeti. Posebno me dojmila utakmica sa Islandom, a iskren da budem svi ljudi koji se druže sa mnom i koji prate rukomet su bili iznenađeni. Taj rezultat je nešto nevjerovatno. Drago mi je da poznajem dosta današnjih trenera a mnogi od njih dolaze iz Banja Luke. Tamo su rukometaši naučili 'rukometnu abecedu' i nije slučajno što su stasali u dobre trenere. Dosta mojih bivših saigrača su sada vrhunski treneri i svakako me to veseli", dodao je nekadašnji rukometaš.

Menih smatra da nastup našeg nacionalnog tima na Svjetskom prvenstvu može bh. rukometi donijeti mnogo dobroga.

"Daj Bože da se rukomet u BiH nakon ovoga izdigne. Rukomet je dvoranski sport koji nije skup za razliku od nekih drugih i nadam se da će ovo učešće na SP podstaći djecu da upišu škole rukometa i da se bave ovim sportom", kaže jedan od najboljih prijatelja našeg selektora i dodaje:

"Selektor Tunisa je nekada meni bio i trener, to je ekipa koja tuče i bije. Hrvatska je brend i tu nema šta da se kaže, a kako je Makedonija znala iznenaditi u par navrata zašto ne bismo mogli i mi. Ja se nadam da BiH može pobijediti Makedoniju i izboriti plasman u naredni krug"

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.