Metalurg Skoplje i Nexe slavili domaće pobjede

Regionalna SEHA liga

Metalurg Skoplje i Nexe slavili domaće pobjede

Rukometaši Metalurga iz Skoplja i Nexea iz Našica slavili su večeras domaće pobjede u okviru regionalne SEHA lige.

Metalurg je bio bolji na domaćem terenu od PPD Zagreba sa 25:22 u veoma neizvjesnom meču. Rezultat na poluvremenu je glasio 10:10, ali su se domaći ipak bolje snašli u veoma dramatičnoj završnici. Do trijumfa su ih vodili Obradović i Kuzmanovski sa po pet golova, dok je kod Zagreba najefikasniji bio Stipe Mandalinić sa sedam golova.

U drugoj večerašnjoj utakmici Nexe je slavio kući protiv Gorenje Velenja sa 29:27 nakon veoma neizvjesne završnice. Iako je pred sami kraj bilo 27:27, domaći su do kraja postigli još dva gola te su upisali sedmu pobjedu ove sezone, dok je Gorenje ostalo na četiri pobjede.

Bosanskohercegovački repreyentativac u redovima Nexea, Marin Vegar postigao je dva pogotka, a najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Ante Gadža sa devet pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi